Акція “Депутати! Працювати!”

Початок події: 2016-07-12 09:30:00

12 липня о 9:30 біля будівлі Верховної Ради відбудеться акція “Депутати! Працювати!” Центр демократії та верховенства права разом з активістами та експертами коаліції “Реанімаційний пакету реформ” вимагатимуть, щоб народні обранці не йшли на канікули, допоки не ухвалять необхідних громадськості законопроектів.

Зміст акції: під парламентом активісти влаштують імпровізовані “депутатські канікули”. Буде облаштований басейн та піщаний пляж, а на шезлонгах під парасолями відпочиватимуть “нардепи”. Під час акції Акула розганятиме “відпочивальників” і, вручивши їм порядок денний, змушуватиме “недоторканних” повернутися до роботи. Тих обранців, які не захочуть повернутися до зали, з’їсть Акула народного гніву.

Довідково: РПР підготував перелік із 56 реформаторських законопроектів, готових до винесення в зал. Їх вкотре можуть відкласти, цього разу – аж до вересня, якщо депутати не продовжать сесію та підуть у відпустку. Зокрема, це закон про прозорість роботи тарифного регулятора, про ринок електроенергії, про право на прослуховування НАБУ, низка законів для розблокування децентралізації, які допоможуть “стати на ноги” об’єднаним громадам та ін.

Спікери:

  • Народні депутати Альна Шкрум, Олена Пташник, Світлана Заліщук, Мустафа На’єм, та інші, які підтримують ініціативу і також закликатимуть своїх колег продовжити роботу;
  • Вадим Міський, керівник адвокаційного напрямку РПР;
  • Гліб Вишлінський, член Ради РПР, директор Центру економічних стратегій;
  • Тарас Шевченко, співголова Ради РПР;
  • Ярослав Юрчишин, виконавчий директор “Transparency International Україна;
  • Юрій Ганущак, експерт РПР, директор Інституту розвитку територій
  • Олена Павленко, експерт РПР, керівник DiXi Group.

За додатковою інформацією:
Інна Неродик, 096 119 7337