Апеляційний суд розгляне справу проти Апарату Верховної Ради України

February 23, 2012

Двадцять восьмого лютого 2012 року у Київському апеляційному адміністративному суді відбудеться розгляд справи за позовом Інституту Медіа Права до Апарату Верховної Ради України.

Нагадаємо, що позов громадської організації спрямований на те, щоб Апарат Верховної Ради України надав відповідь на інформаційний запит, який був поданий у вересні 2010 року і досі лишається без відповіді. У запиті містилися питання про те, хто на той час видавав газету «Голос України» – офіційне друковане видання Верховної Ради України – і як це підприємство-видавець пов’язане із парламентом.

Раніше Інститут Медіа Права оскаржував бездіяльність Верховної Ради України до Вищого адміністративного суду України. Однак суд встановив, що із цього питання слід подавати позов до Апарату парламенту. Суд першої інстанції розглянув цю справу 19 травня 2011 року і відхилив позовні вимоги Інституту Медіа Права, посилаючись на те, що позивач звертався із запитом до самого парламенту, а не до його апарату, тому формально у Апарату Верховної Ради України не було обов’язку надавати відповідь.

Тим не менше, Інститут Медіа Права наполягає на тому, що було порушене його право отримати відповідь на запит. Неузгодженість компетенцій парламенту та його апарату не повинна перешкоджати запитувачу в одержанні інформації від органу влади.

Судове засідання відбудеться 28 лютого 2012 р. о 10.05 за адресою м. Київ, вул. Московська, 8, корп. 30. Розгляд справи є відкритим, однак про бажання бути присутніми на слуханні просимо вас повідомити за тел. 284-61-64 або за e-mail info@medialaw.kiev.ua.Представників засобів масової інформації просимо назвати своє видання або канал, а також повідомити про намір здійснювати фото- чи відеозйомку.