Доступ до судових рішень

June 10, 2009
П’ятого червня 2009 року до Верховної Ради України було внесено проект Закону України “Про внесення змін та доповнень до Закону України “Про доступ до судових рішень” (законопроект №4618, н.д. Богдан Губський, фракція блоку БЮТ).

Проектом передбачається викладення закону в новій редакції, основна ідея якої полягає у розширенні переліку документів, до яких має забезпечуватися доступ – до  позовних заяв.

 

Неохідність у появі такого законопроекту пов’язана, на думку автора, з тим, що успішність рейдерства залежить головним чином від непрозорості судової системи, оскільки інших законних способів захисту, крім судового розгляду, у підприємців немає. Судова система поступово стає учасницею всіх негативних явищ, які відбуваються в Україні, і цей процес необхідно зупинити якнайшвидше.Автор вважає, що запровадження норми, за якої буде забезпечено доступ до судових позовів має дозволити якнайшвидше реагувати на можливі атаки на підприємства, а також вчасно подавати сигнали відповідним органам влади.

Проект закону доступний за адресою: http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=35473