Експертні пропозиції враховані

August 3, 2011

Двадцять восьмого липня 2011 року відбулося засідання колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення України. На цьому засіданні були розглянуті пропозиції Інституту Медіа Права за результатами громадської експертизи діяльності Держкомтелерадіо. Експерти дослідили роботу комітету за програмою «Українська книга» і запропонували шляхи покращення реалізації цієї програми. Під час засідання колегії орган влади окреслив своє бачення проблем у цій сфері.

Представники колегії традиційно наголосили на проблемах несвоєчасного фінансування та виконання програми. Водночас, було зауважено, що Держкомтелерадіо надіслав до зацікавлених міністерств і відомств «Порядок формування державного замовлення на випуск видавничої продукції» та «Порядок розповсюдження видавничої продукції, випущеної за державним замовленням» з урахуванням зауважень, висновків та рекомендацій Інституту Медіа Права.

Рішенням колегії також було ухвалено розробити заходи з покращення ефективності роботи Держкомтелерадіо у сфері його діяльності за програмою «Українська книга» з урахуванням пропозицій Інституту Медіа Права.

Детальніше про хід громадської експертизи та про рекомендації експертів ви можете прочитати у відповідному розділі веб-сайту Інституту Медіа Права.