ІМП ініціює внесення змін до законодавства для переходу на цифрове мовлення

June 2, 2015

          horizontal_logo           ?????????????????????

 

Інститут Медіа Права 29 травня організував робочу зустріч юристів для напрацювання законопроекту про внесення змін до Закону України «Про телебаченні і радіомовлення» щодо забезпечення умов переходу на цифрове мовлення.

Відповідно до міжнародної угоди Женева-2006 Україна взяла на себе зобов’язання перейти на цифрове мовлення до 17 червня 2015 року, однак через низку перешкод процес поки що далекий від завершення. Однією із проблем на шляху до запровадження повноцінного цифрового мовлення є відсутність законодавчого регулювання у цій сфері.

У зв’язку з цим, на думку експертів, майбутні законодавчі зміни повинні передбачати особливості переходу на ефірно-цифрове мовлення, зокрема мінімальні гарантії, які має забезпечити в цьому процесі держава. Серед них – визначення функцій провайдера ефірно-цифрової мережі, які має здійснювати Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, а також прозорих умов ліцензування в сфері цифрового мовлення. Важливою гарантією має стати вимога оприлюднення реєстру частот, що можуть використовуватись для потреб мовлення, а також норми щодо відкритого та справедливого встановлення і регулювання тарифів провайдерів та операторів ефірно-цифрової мережі.

IMG_1794

 

Проведення цього заходу стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюз. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю організації (назва) та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюз.