Інститут Медіа Права подав апеляцію у справі журналіста Луценка

July 15, 2012

Тринадцятого липня 2012 року Інститут Медіа Права подав апеляційну скаргу у справі щодо ненадання публічної інформації Фондом державного майна України журналістові Ігорю Луценку.

Запит на інформацію, який журналіст подав до органу влади п’ять місяців тому, містив прохання про надання документів, пов’язаних із оцінкою ПАТ «Київенерго» перед продажем на конкурсних засадах 25% його акцій. Ігор Луценко також просив надати йому документи щодо процедури конкурсу.

У відповідь Фонд державного майна України надіслав частину документів, однак відмовив у наданні акту оцінки пакету акцій «Київенерго» з додатками, конкурсних заявок і всієї додаткової документації учасників конкурсу, а також протоколу засідання конкурсної комісії. Фонд державного майна України не надав ці документи, посилаючись на те, що відповідна інформація є службовою.

Однак, відповідно до ст. 6 Закону «Про доступ до публічної інформації», «не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів, умови отримання цих коштів чи майна, прізвища, імена, по батькові фізичних осіб та найменування юридичних осіб, які отримали ці кошти або майно». Виходячи з цього, Ігор Луценко оскаржив ненадання зазначеної інформації у суді, але суд першої інстанції відмовив йому у позові. Після цього журналіст вирішив подавати апеляцію, і на цьому етапі його інтереси у суді представлятиме Інститут Медіа Права.

Про подальший хід судового процесу буде повідомлено додатково.