Інститут Медіа Права запрошує звертатися за правовою допомогою

September 18, 2012
Фонд захисту права на доступ до інформації продовжує приймати заявки від тих, чиє порушене право на доступ до інформації потребує захисту у суді.  Фонд створено з метою забезпечення належного функціонування Закону України «Про доступ до публічної інформації». Кожен, чиє право на доступ до інформації було порушене, матиме змогу безоплатно отримати допомогу фахівця для юридичного супроводу своєї справи. Оплата праці фахівців здійснюватиметься за кошти Фонду.

Для отримання правової допомоги у судовому захисті порушених прав і свобод потрібно звернутися до Фонду із відповідною заявою. Рішення про надання юридичного супроводу у судових справах щодо доступу до інформації приймає Наглядова рада Фонду.

При обранні судових справ, юридичний супровід яких фінансуватиметься з Фонду, Наглядова Рада буде керуватися наявністю законних підстав для захисту позиції позивача і дотриманням процесуальних строків на звернення до суду. Наглядова Рада також братиме до уваги наслідки, які мало для заявника порушення права на інформацію, а також системність подібних порушень в Україні і потенційний вплив цієї справи на вдосконалення інформаційного законодавства.

Юридичний супровід справ за підтримки Фонду здійснюватимуть фахівці, які входять до Мережі захисників права на доступ до інформації, що була утворена навесні 2012 року в рамках проекту Інституту Медіа Права «Створення Мережі захисників права на доступ до інформації».

Для того, щоб звернутися до Фонду за допомогою у судовому оскарженні, необхідно надіслати на адресу zahyst@medialaw.kiev.ua заяву та необхідні супровідні матеріали. Супровідними матеріалами можуть бути копія запиту, копія відповіді на запит, копія рішення суду. В темі листа необхідно вказати «Судова справа».

Завантажити бланк заяви

За детальною інформацією звертайтесь до координатора Мережі Анни Балацької anna@medialaw.kiev.ua, +380(66)3819068

Метою проекту «Створення Мережі захисників права на доступ до інформації», що здійснюється Інститутом Медіа Права за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», є гарантування правового захисту права кожного на доступ до інформації. Детальніше про програму: www.irf.ua