Круглий стіл «Актуальні проблеми права на доступ до інформації на пострадянському просторі»

July 26, 2012
У середу, 25 липня 2012 року, у Києві Інститут Медіа Права провів круглий стіл на тему «Актуальні проблеми права на доступ до інформації на пострадянському просторі».

Під час круглого столу досвід Вірменії, Молдови, Киргизстану, Росії і Таджикистану представили учасники 8-ї Міжнародної літньої школи медіа права. Раджабмо Хаітова (Таджикистан), Ліліт Харатян (Вірменія), Віорел Маланчук (Молдова), Акилбек Апаітов (Киргизстан), Анна Барінова та Ірина Гарт (Росія) презентували законодавство та практику своїх країн у сфері реалізації права на доступ до інформації, а також розвиток інформаційного законодавства в цілому.

“Досвід пострадянських країн демонструє значні проблеми у сфері доступу до інформації, особливо стосовно суспільно важливих відомостей. Тим не менше, у деяких державах, зокрема Молдові і Киргизстані, є прогрес у цьому питанні, а отже можна сподіватися на покращення законодавства і практики доступу до інформації”, –  підсумував обговорення модератор зустрічі, юрист Інституту Медіа Права Ігор Розкладай.

Проведення заходу стало можливим завдяки підтримці Спільного Проекту Європейського Союзу та Ради Європи «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі», а також міжнародної організації «Міжнародна Підтримка Медіа».