Нацрада з питань ТБ і радіомовлення оштрафувала телерадіоорганізації, які приховують структуру власності

May 20, 2016

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення повідомляє на своєму офіційному веб-сайті, що 52 телерадіоорганізації не виконали (або неналежно виконали) вимоги закону «Про телебачення і радіомовлення». Зокрема, йдеться про порушення частини четвертої статті 12 цього закону, яка встановлює обов’язок суб’єктів інформаційної діяльності у сфері телебачення і радіомовлення щороку подавати Національній раді інформацію про структуру власності.

Оскільки 52 телерадіоорганізації не подали такої інформації у встановлений законом строк (до 31 березня), Нацрада, згідно з частиною десятою статті 72 цього закону, застосувала штрафні санкції у розмірі 5% від загальної суми ліцензійного збору за усіма ліцензіями, які є у телерадіоорганізації. Розмір накладених штрафів коливається від 51,42 грн. до 43 200,00 грн. Загальна сума накладених штрафів становить 308 377,31 грн.

Окрім того, частиною шостою статті 12 цього закону визначено, що недотримання вимоги щодо опублікування структури власності може стати підставою відмови у продовженні ліцензії на мовлення.

Нацрада також опублікувала повний перелік порушників на своєму веб-сайті, з яким можна ознайомитись за посиланням: http://www.nrada.gov.ua/ua/news/radanews/30861.html