Нацрада затвердила перелік організацій, допущених до формування Наглядової ради НСТУ

September 17, 2015

Сьогодні, 17 вересня 2015 року, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про допуск 117 громадських організацій до участі в конференціях, на яких буде обрано членів Наглядової Національної суспільної телерадіокомпанії України від громадськості.

Рішення Національної ради базувалося на висновках Громадської комісії, яка проводила попередню оцінку наданої організаціями документації. Таким чином, до участі в конференціях не було допущено 16 організацій, які не надали свідчень діяльності за відповідними напрямками основної діяльності протягом останніх трьох років. До складу Громадської комісії входила юрист Інституту Медіа Права Тетяна Семілетко.

Інститут Медіа Права, поруч з іншими шістьма організаціями, було допущено до участі у конференції у правозахисній сфері, яка відбудеться 21 жовтня 2015 року.

Наступним етапом участі громадських організацій є подання кандидатур для включення до складу Наглядової ради НСТУ, яке відбуватиметься з 21 по 25 вересня 2015 року. Кожне допущене до участі в конференції об’єднання має право подати одну кандидатуру.

Детальніше щодо подальшої участі громадськості у формуванні Наглядової ради НСТУ можна дізнатися у гіді, підготовленому Інститутом Медіа Права.