Офіс експертів та моніторів проекту Платформа «Омбудсман Плюс» провів координаційну зустріч

February 5, 2016

logo

4 лютого 2016 року відбулася координаційна зустріч Офісу експертів та моніторів проекту Платформа «Омбудсман Плюс», на якій було обговорено результати перших двох хвиль моніторингу та презентовано алгоритм третьої хвилі.  

На зустрічі були присутні представники з різних регіонів країни: Вінниччини, Волині, Дніпропетровщини, Донеччини, Івано-Франківщини, Київщини, Львівщини, Одещини, Рівненщини, Тернопільщини, Чернівеччини та Херсонщини.

DSC05793Протягом двох сесій учасники обговорили актуальний стан виконання Закону «Про доступ до публічної інформації» у своїх областях. Зокрема, під час першої сесії учасники розглянули та обговорили результати 1 та 2 хвиль моніторингу законодавства у сфері доступу до публічної інформації, проблемні питання, які виникли у моніторів проекту, а також їх історії успіху та досягнення. Під час другої сесії координатори проекту презентували Регламент 3-ї хвилі моніторингу законодавства у сфері доступу до публічної інформації. В кінці заходу, учасники підбили підсумки та обговорили алгоритм наступних кроків 3-ї хвилі моніторингу.

Важливим є те, що учасники проекту Платформа «Омбудсман Плюс» показали свою готовність продовжувати відстоювання права будь-якої особи на доступ до інформації, якою володіють суб’єкти владних повноважень, а також висловили свої рекомендації стосовно вдосконалення роботи розпорядників інформації у цій сфері. Особливо вразив ентузіазм та рішучість моніторів проекту продовжувати роботу у сфері дослідження стану виконання розпорядниками інформації вимог законодавства.

Нагадаємо, що проект «Платформа «Омбудсман плюс» – це мережа моніторів стану дотримання законодавства з доступу до публічної інформації, розгорнута Інститутом Медіа Права. Концепція та формуванням команди моніторингу були розроблені ще у серпні 2015 року, а у жовтні 2015 року було сформовано основну команду моніторів, розроблено Регламент першої хвилі моніторингу, налагоджено комунікацію між командою моніторингу, організований інструктаж та консультування, засоби обміну та збереження інформації (даних, отриманих в процесі моніторингу). Проект розрахований на 5 етапів (хвиль) моніторингу.

Зустріч відбулась за підтримки Програми розвитку ООН в Україні та Міністерства закордонних справ Данії.