Перша ОДТРК повністю реорганізована у суспільного мовника

March 24, 2016

24 березня 2016 року було припинено діяльність першої обласної державної телерадіокомпанії. Нею стала Сумська ОДТРК. Відповідний запис внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Відповідно до Закону України “Про суспільне телебачення і радіомовлення” Національна суспільна телерадіокомпанія України (НТКУ) утворюється на базі Національної телекомпанії України, Національної радіокомпанії України, обласних ДТРК та студії Укртелефільм.

Процес створення ПАТ “НСТУ” передбачає кілька етапів. На першому відбувається приєднання всіх державних телерадіоорганізацій до НТКУ, при цьому кожна ДТРК стає філією НТКУ, а кожне ОДТРК підлягає припиненню як юридична особа. На другому етапі об’єднана НТКУ має бути перетворена в ПАТ “НСТУ”. При цьому Кабінет Міністрів України затверджує Статут ПАТ “НСТУ”, а обрана Наглядова Рада НСТУ вступає в усі, передбачені Законом і Статутом права.

Сумська філія НТКУ ще в грудні 2015 року першою отримала символіку і позивні суспільного мовника за дотримання стандартів і відсутність джинси в ефірі.

Нагадаємо, що процес створення суспільного мовника був заблокований відвертим саботажем з боку Державного підприємства “Українська студія телевізійних фільмів “Укртелефільм”». Після численних спроб провести перевірки з боку компетентних державних органів, а також низки засідань за участю членів Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, депутати вирішили змінити порядок приєднання Укртелефільму і таким чином забезпечити реформування державних телерадіоорганізацій у ПАТ “НСТУ.”

Знімок екрана з 2016-03-24 13_58_06