Плани Верховної Ради на 2-5 червня

June 2, 2015

 

До порядку денного парламенту на пленарний тиждень з 2 по 5 червня 2015 року включено два законопроекти щодо доступу до інформації.

Верховна Рада планує розглянути розроблений експертами «Реанімаційного пакету реформ»  Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення відкритості та доступу до інформації про діяльність Верховної Ради України, її комітетів та народних депутатів України ( проект № 1591, н.д.Світлана Заліщук, Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Василь Чумак, Павло Різаненко, Єгор Соболєв,Оксана Сироїд, Вікторія Сюмар, Ганна Гопко, Олена Сотник та ін.). 

 

В проекті закону пропонується внесення змін до Регламенту Верховної Ради, а також законів «Про статус народного депутата України» та «Про комітети Верховної Ради України». Зокрема, передбачено вимогу обов’язкового щомісячного оприлюднення на офіційному веб-сайті парламенту переліку депутатів, які отримують з бюджету компенсації вартості проїзду та кошти на оренду житла із зазначенням відповідногорозміру відшкодування. Також пропонується підвищити прозорість діяльності парламентських комітетів через систематичне оприлюднення усіх рішень, протоколів та стенограм їх засідань.

 

Інший законопроект, включений до порядку денного –  Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про інформацію» щодо визначення норм обов’язкового захисту (проект № 2661, КМУ) – передбачає доповнення переліку видів інформації, технологічною інформацією. Новий вид інформації визначається досить широко і охоплює, зокрема,  відомості про склад, кількісні та якісні показники, особливості технологічних процесів керування об’єктами господарства. При цьому, документ передбачає можливість обмежувати доступ до зазначеної інформації з метою її захисту.

 

Проект Порядку денного засідань Верховної Ради України на 2-5 червня доступний за посиланням.