Представники Руху «Стоп Цензурі» обговорили пріоритетні зміни в медіа галузі з Головою Держкомтелерадіо

March 19, 2014

Представники Руху «Стоп цензурі» 19 березня 2014 року та Голова Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення Олег Наливайко 19 березня провели робочу зустріч, під час якої обговорили першочергові пріоритети в медіа сфері, зокрема необхідність реформування державного мовлення і створення суспільного, а також питання роздержавлення друкованих ЗМІ.

Учасники зустрічі обговорили деякі питання, що належать до компетенції Держкомтелерадіо, зокрема, щодо невідкладного внесення змін до статутів державних телерадіокомпаній, принципів діяльності та запровадження наглядових рад, конкурсного порядку визначення і прозорого призначення керівників НТКУ, НРКУ. Також були розглянуті проблеми оптимізації діяльності ОДТРК через залучення представників громадських організацій для виробництва контенту в регіонах; діяльності державної інформаційної агенції «Укрінформ», діяльності Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі та ін.

Крім того, представники Руху наголосили на необхідності реформування іноземного мовлення. Зокрема, директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко у зв’язку з цим зазначив : «Україна останні роки майже не приділяла уваги висвітленню суспільно-політичних подій для закордонної аудиторії, в той же час антиукраїнська пропаганда ефективно реалізується в багатьох країнах світу. Необхідне якнайшвидше переформатування каналів, що мовлять на іноземну аудиторію».

Учасники руху «Стоп цензурі!» запропонували свою допомогу у виробленні стратегічних завдань Держкомтелерадіо і домовилися про наступну зустріч наприкінці березня.