Суд розпочав розгляд справи проти Апарату Верховної Ради

August 5, 2013

П’ятого серпня 2013 року в Окружному адміністративному суді міста Києва розпочався розгляд справи за позовом директора Центру політичних студій та аналітики Віктора Тарана до Апарату Верховної Ради України. Інтереси позивача у суді представляє Ольга Сушко, юрист Інституту Медіа Права.

Віктор Таран звернувся до Апарату Верховної Ради України із запитом про надання копій декларацій про доходи шести народних депутатів України: голів депутатських фракцій (О. Єфремова, В. Кличка, П. Симоненка, О. Тягнибока, А. Яценюка) та Голови Верховної Ради України Рибака В.В.

Апарат Парламенту не надав запитані декларації, мотивуючи відмову наявністю у цих документах конфіденційної інформації про народних депутатів та членів їх сімей. Натомість, за Законами України «Про доступ до публічної інформації» та «Про засади запобігання і протидії корупції» декларації парламентарів не лише повинні надаватися на запити, а й підлягають публікації в офіційних друкованих виданнях.

Відповідач стверджує, що Віктору Тарану було надіслано копію декларації Арсенія Яценюка, однак пан Таран цей лист так і не отримав. Наразі суд надав Апарату Верховної Ради час на надання доказів того, що лист із копією декларації дійсно було вручено запитувачу. У зв’язку з цим у засіданні суду оголошено перерву.

Наступне судове засідання відбудеться 09.08.2013 р. об 11:00 за адресою м. Київ, вул. Хрещатик, 10, 3 поверх, зал судового засідання № 305.

Розгляд справи є відкритим, однак про бажання бути присутніми на слуханні просимо вас повідомити за тел. 044-496-05-80 або за e-mail info@medialaw.kiev.ua. Представників засобів масової інформації просимо назвати своє видання або канал, а також повідомити про намір здійснювати фото- чи відеозйомку.