Тарас Шевченко закликав законодавчо заборонити рекламу тютюну

November 20, 2010

Директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко 18 листопада сказав своє «НІ» палінню на прес-конференції, присвяченій Міжнародному Дню відмови від куріння. Представники Коаліції громадських організацій «За вільну від тютюну Україну», членом якої є Інститут Медіа Права та відомі українці, що приєдналися до активістів з громадськості, закликали українців не палити.


Серед учасників конференції разом з Тарасом Шевченком були Ганна Безсонова, чемпіонка світу з художньої гімнастики, Євгенія Гапчинська, відома художниця, Денис Силантьєв, Голова Благодійного фонду підтримки молодіжного олімпійського плавання, Влад Яма, хореограф та шоумен.


Особлива увага на конференції приділялась питанню законодавчого регулювання розміщення реклами тютюнових виробів та паління в громадських місцях. “Часткові заборони, виписані зараз в законі про рекламу, у багатьох випадках не діють, – зазначив Тарас Шевченко. – Потрібне просте і чітке рішення – реклама цигарок забороняється. І крапка! Сьогодні ж тютюнові компанії пролобіювали багато неоднозначних положень та успішно тлумачать їх на свою користь за відсутності ефективного контролю з боку держави. Наприклад, реклама цигарок у супермаркетах насправді вже заборонена чинним законом. Дозволено лише інформувати про товари, що продаються, тобто про склад, про ціну тощо, а не поширювати гламурні образи та рекламні слогани, як це відбувається зараз”.

Заборона на рекламу цигарок діє уже в більшості країн Європи, до такого ж кроку до здорового майбутнього закликав Тарас Шевченко та інші учасники прес-конференції.

Фото з zahid.net