Верховна Рада не визначилась зі звітом Національної ради

May 16, 2013
П’ятнадцятого травня 2013 року Верховна Рада України розглянула проект постанови “Про звіт Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2012 рік”, № 2543.

Відповідно до тексту проекту парламенту пропонувалося відхилити звіт Нацради.  Така пропозиція виникла після заслуховування звіту Комітетом Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації.

Після заслуховування доповіді Голови Національної ради, Голови Комітету ВРУ з питань свободи слова та інформації, а також запитань-відповідей депутатів головуючий виставив на голосування питання щодо обговорення звіту, яке не набрало достатньої кількості голосів (184 голоси). Також не набрали голосів пропозиції Комітету не схвалювати звіт Національної ради – за це проголосувало 148 депутатів, а також не було прийнято до відома звіт Нацради – така пропозиція набрала лише 180 голосів. Відтак, Рада ані схвалила ані відхилила звіт Національної ради. Відтак головуючий зміг лишень побажати Нацраді успіхів.

Раніше, 23 березня 2013 року звіт Національної ради був схвалений Перзидентом України, що, не зважаючи на негативну оцінку діяльності регулятора, не дало можливості відправити його членів у відставку.