Верховна Рада України висловила недовіру Національній раді з телебачення та радіомовлення

February 28, 2014

Народні депутати України не схвалили звіту Національної ради з телебачення та радіомовлення і проголосували за постанову Миколи Томенка ( № 4209-д) про висловлення недовіри регуляторному органу. Раніше за це висловився профільний Комітет з питань свободи слова та інформації. Під час засідання 27 лютого 2014 року  члени Комітету обговорили ряд недоліків в діяльності Національної ради, зокрема в сфері забезпечення цифрового мовлення та ліцензування, а також прийняття неправомірних рішень, що фактично призвели до монополізації ринку цифрового телевізійного мовлення кількома медіа-холдингами та провайдером цифрових мультиплексів ТОВ «Зеонбуд».

Про проблеми з впровадженням цифрового мовлення в своїй заяві наголошувала також Громадська рада при Комітеті з питань свободи слова.

Крім цього, як зазначив під час засідання Голова Комітету Микола Томенко, регуляторний орган фактично припинив свою діяльність, оскільки частина чинних її членів вже написали заяви про звільнення за власним бажанням.

Водночас, згідно з чинним Законом України «Про Національну раду України з питань телебачення  і радіомовлення», відставка всього складу Національної ради можлива за умови висловлення їй недовіри Верховною Радою та Президентом України.