Відбулась Міжнародна конференція “Нова українська журналістика”

March 11, 2010

26 – 27 лютого у стінах Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулась міжнародна конференція «Нова українська журналістика: від загроз і викликів до кращих європейських практик».

Конференція відбулась у рамках спільного проекту Ради Європи та Європейської Комісії «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» та за співорганізаторства Інституту Медіа Права, Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі та Фонду розвитку журналістики імені Анатолія Москаленка.

Метою конференції було обговорення найактуальніших медіа викликів та загроз, становлення системи регуляції та саморегуляції ЗМІ, формування дорожньої карти медіа реформ, використання кращого досвіду європейських країн в секторах телебачення, преси, нових медіа та реклами.

Модераторами конференції були Тарас Петрів (Голова Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі) Андрій Шевченко (перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації), Вікторія Сюмар (директор ІМІ), Олександр Омельчук (незалежний журналіст, телепродюсер) та Костянтин Квурт (виконавчий директор МГО «Інтерньюз-Україна»). Серед доповідачів на заході були Тарас Шевченко (директор Інституту Медіа Права), Ад ван Лун (довгостроковий експерт спільного проекту Ради Європи та Європейської Комісії «Сприяння європейським стандартам в українському недійному середовищі»), Володимир Різун (директор Інституту журналістики) та інші.