Відбулося експертне обговорення законопроекту про суспільне телерадіомовлення

July 14, 2011
14 липня 2011 року Інститут Медіа Права за підтримки «Інтерньюз Нетворк» та МГО «Міжнародна підтримка медіа» провів експертне обговорення проекту закону про суспільне телебачення і радіомовлення України.  

Протягом заходу фахівці медіа права обговорили текст законопроекту про суспільне телебачення і радіомовлення України, ухвалений 9 червня 2011 року на засіданні Кабінету Міністрів України.  Участь у дискусії взяли Тарас Шевченко (директор Інституту Медіа Права), Любов Крохмальна (юрист Індустріального телевізійного комітету), Ольга Сєдова (координатор проекту Ради Європи «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі»), Оксана Майдан (Інтерньз Нетворк), Олександр Макарський (Громадська Рада при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення) та інші.


Варто зазначити що даний проект, розроблений за ініціативою Президента, ще на етапі створення отримав масу критики від експертних кіл як такий, що не відповідає міжнародним стандартам побудови суспільного мовлення.

В ході заходу було обговорено останню редакцію законопроекту, визначено сильні та слабкі сторони та напрацьовані рекомендації щодо його удосконалення.

Захід відбувся за підтримки Представництва Інтерньюз-Нетворк в Україні та МГО «Міжнародна підтримка медіа».