Вкрадені мобільні блокуватимуть

March 24, 2008

Двадцять четвертого березня 2008 року до Верховної Ради України було внесено Проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про телекомунікації» (законопроект №2268, н. д. Геннадій Москаль; щодо запобігання протиправного користуванням кінцевим телекомунікаційним обладнанням).

З-поміж іншого автор пропонує запровадити норму, яка зобов’язуватиме операторів телекомунікацій за власні кошти встановлювати на своїх телекомунікаційних мережах технічні засоби, необхідні для фіксування роботи в мережі кінцевого обладнання системи стільникового радіозв’язку, яке за обліковими даними органу внутрішніх справ є викраденим, та здійснення уповноваженими органами оперативно-розшукових заходів, і забезпечувати функціонування цих технічних засобів, а також у межах своїх повноважень сприяти проведенню оперативно-розшукових заходів та недопущенню розголошення організаційних і тактичних прийомів їх проведення.

Також оператори телекомунікацій будуть зобов’язані забезпечувати захист зазначених технічних засобів від несанкціонованого доступу, а також своєчасно надавати інформацію органам внутрішніх справ про факт роботи в телекомунікаційній мережі кінцевого обладнання системи стільникового радіозв’язку, яке є викраденим.