Закон «Про доступ до публічної інформації» опубліковано

February 9, 2011

Дев’ятого лютого 2011 року Закон України «Про доступ до публічної інформації» № 2939-VI та Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про інформацію» № 2938-VI були опубліковані у газеті «Голос України». Прикінцеві положення обох законів передбачають, що вони наберуть чинності через три місяці після їх опублікування, тобто 9 травня 2011 року. До цього часу інформаційні правовідносини будуть регулюватися Законом України «Про інформацію» (у поточній редакції) та іншими нормативно-правовими актами.

Одночасно наберуть чинності зміни до таких законів України: «Про оперативно-розшукову діяльність», «Про контррозвідувальну діяльність», «Про авторське право і суміжні права», «Про державну статистику», «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», «Про науково-технічну інформацію», «Про інформаційні агентства», «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації», «Про телебачення і радіомовлення», Кодекс України про адміністративні правопорушення, Кримінальний кодекс України, Цивільний кодекс України.

На офіційному веб-сайті Верховної Ради України також розміщені тексти Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про інформацію»та Закону України «Про доступ до публічної інформації».